Huisregels

Openingstijden

Houthandel Geven heeft geen showtuin of winkel. Het adres op de website is onze werf, waar producten op voorraad worden gehouden. Bezichtiging van het hout of een advies op maat is uitsluitend mogelijk op afspraak

Bevestiging van opdracht

Een opdracht kan telefonisch, per mail of fax geplaatst worden. U ontvangt hierop binnen 12 uur een bevestiging. De opdracht is pas definitief wanneer de bevestiging door Houthandel Geven is verstuurd.

Bezorgingtermijn

De kosten voor het bezorgen zijn euro 65,- excl. BTW. Vanaf een goederenbedrag van Euro 2000,- excl. BTW wordt er gratis geleverd! Levering: week 38 besteld dan wordt het dezelfde week, doch uiterlijk week 39 geleverd!

Plaats van bezorging

Het is mogelijk uw bestelling op een vooraf afgesproken plaats te laten bezorgen. Het lossen geschied direct naast de vrachtwagen. U moet dus zelf zorgen voor verdere verplaatsing van de goederen.

Afhalen van producten

Mocht u zelf over geschikte transportmiddelen beschikken, kan een bestelling ook afgehaald worden. Ook dit kan enkel op afspraak en op bestelling.

Betaling

Houthandel Geven biedt u twee mogelijkheden van betaling: Contant bij aflevering of vooraf per bank. Dit in overleg met een van onze verkoop medewerkers. Bij betaling contant bij aflevering hanteren we een rembourstoeslag van Euro 20,- excl. BTW. De transporteur hanteert hiervoor een toeslag omdat het extra tijd en administratie kost en risico met zich meebrengt.

Voorraad

De op de website genoemde artikelen zijn in de regel uit voorraad leverbaar. Het kan voorkomen dat bepaalde artikelen uitverkocht zijn. In deze gevallen wordt een alternatief product aangeboden.

Handelslengte en overlengte

Doorgaans hebben alle producten een overlengte van enkele centimeters op de handelslengte. Dit heeft als functie dat u de plank of balk haaks aan kunt zagen, zonder een tekort aan lengte te krijgen. De lengte is minimaal de handelslengte, maar kan onderling verschillen. Het is mogelijk om de planken haaks en op lengte te laten zagen.

Maatvoering en kromming

Hout is en blijft een natuurproduct, waardoor we niet kunnen garanderen dat alle materialen volledig recht zijn. Fijn gezaagd hout is nooit maatvast. Let op dat hardhout door invloed van het weer, temperatuur en vochtigheid krimpt en uitzet. De afmetingen kunnen hierdoor in zomer en winter verschillen.

Handelslengte en overlengte

Alle genoemde lengtes in de prijslijst en website zijn gebaseerd op handelslengte. De werkelijke lengte kan langer zijn. De reden hiervan is dat u in de gelegenheid wordt gesteld het materiaal haaks aan te zagen, zonder hiervoor in netto lengte in te leveren. Alle materialen worden op handelslengte geleverd, tenzij ervoor gekozen is het op maat te laten zagen.

Vergrijzing van hardhout

Een kenmerkende eigenschap van hardhout is dat het onder invloed van weer en wind grijs zal verkleuren. Dit is het natuurlijke proces dat voor iedere hardhoutsoort geldt. Meer informatie hierover kunt u teruglezen in de pagina: onderhoud van hardhout.

Aansprakelijkheid

Houthandel Geven is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het op onjuiste en/of onveilige manier gebruiken van geleverde producten.

Wijzigingen voorbehouden

Technische wijzigingen, maatwijzigingen, modelwijzigingen, kleurafwijkingen, prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.